Case study - SendCloud

“Gezien de snelle groei van ons platform waren we op zoek naar developers die effectief projecten kunnen uitvoeren. De integratie van Bpost is 1 van deze projecten waar we zeer tevreden over zijn.”

Snelle groei en ambities in het buitenland

SendCloud bedient momenteel zo'n 2240 webwinkels met haar services. Het is ontstaan uit irritaties die de oprichters ook ervaarden als webshophouders: De gemiddelde webshophouder was zo'n 10 minuten per pakket kwijt om een verzendlabel te genereren. Daarnaast moet de webshophouder uitzoeken via welke partij het voordeligst is om een pakket te versturen. Dit zijn kosten die de klant van de webshophouder uiteindelijk betaalt, dus daarop besparen betekent concurrender zijn.

SendCloud is een verzendoplossing die veel werk uit handen neemt: Met 1 druk op de knop kan er een verzendlabel voor een bestelling van een klant worden aangemaakt en het pakket kan meteen de deur uit. Via track & trace kunnen de pakketten vervolgens gemakkelijk gevolgd worden. Voor de klanten van SendCloud heeft dit een gemiddelde kostenbesparing van 23 procent opgeleverd, door concurrendere tarieven en minder handwerk. Hierdoor is SendCloud in de afgelopen jaren sterk gegroeid en waren er ambities om naar het buitenland te gaan.

Belgische Post

Belgische Post

Concept

Gezien de e-commerce markt in België interessant is, werd Constructors gevraagd om de integratie met Belgische post te realiseren. Belgische post heeft zo'n 27.749 werknemers in dienst en heeft een groot IT platform waarmee gekoppeld kan worden.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de koppeling met Belgische post diende in zo'n 2 maanden gerealiseerd te worden. De ontwikkeling omvatte met name het doornemen van de documentatie, samenwerken met Belgische post over de technische koppeling en het programmeren van de code die past binnen het platform van SendCloud. Uiteraard is kwaliteit van groot belang. De gehele code die is gerealiseerd voor Bpost is afgetest om kwaliteit en juiste werking te garanderen. Daarnaast is er uitgebreide documentatie geschreven zodat de Bpost integratie ook in de toekomst gemakkelijk geupdatet kan worden.

Resultaat

De Bpost integratie is binnen de gestelde deadline gerealiseerd. De integratie heeft SendCloud geholpen om de Belgische markt aan te boren. Het aantal klanten in België groeit snel en klanten zijn tevreden over de integratie. Het is niet alleen mogelijk om reguliere pakketten via Bpost te verzenden via SendCloud, maar ook verzekerde pakketten en pakketten met handtekeningen worden ondersteund.

Duitsland

SendCloud groeit ook in Duitsland. Voor Duitsland is de website SendCloud.de opgezet. Constructors heeft voor deze website de hosting gerealiseerd. Developers bij SendCloud kunnen met de 1 druk op de knop nieuwere versies van de website online zetten, zonder tussenkomst van een systeembeheerder. Dat bespaart veel tijd en geld.